Wat we voor jou doen

Mindfulness in de zorg

Energie en balans als je werkt in de zorg. Het lijkt zo logisch en eenvoudig. Terwijl we te maken hebben met een toenemende werkdruk en administratieve last, of je nu arts bent, leiding geeft aan je team of als verpleegkundige aan bed staat. Vanuit een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en collegialiteit is het vaak moeilijk om nee te zeggen. Er is reflectietijd nodig om keuzes te maken wat bij je past en waar je goed in bent, maar die tijd is er weinig of niet. Zo kunnen betrokken en bevlogen zorgverleners energie en plezier in het werk verliezen, uitgeput raken en uitvallen door burn-out. Geen onderwerp waar makkelijk over gepraat wordt. Misschien denk je dat je de enige bent. Er is een cultuur van ‘we doen het altijd zo’…

Hoe houd je regie over je werkzaamheden en blijf je met focus en plezier aan het werk?

Bij minddrift kan je mindfulness training, workshops en coaching volgen met als doel je energie en plezier in het werk terug te vinden, of te vergroten. Om vaardigheden te ontwikkelen om meer focus en veerkracht te krijgen. Om goed voor jezelf te zorgen. Mindfulness betekent bewust aandacht geven aan dit moment, zonder oordeel. Mild en vriendelijk zijn voor alle sensaties en ervaringen die je opmerkt. Het effect is dat je energiek en in balans blijft, en minder stress ervaart.

‘Zorg goed voor jezelf. Er is er maar één van’ (advies van een patiënt)

Mindfulness workshops

In de mindfulness workshops kan je met praktische oefeningen ervaren hoe bewuste vriendelijke aandacht kan bijdragen om stress te signaleren en verminderen, bewust keuzes te maken en meer rust en energie te krijgen, zowel op je werk als in je leven.

Mindfulness trainingen

In de mindfulnesstrainingen (MBSR) en mindful leiderschap ervaar je hoe je de uitgangspunten van mindfulness kan inzetten om je persoonlijk en in je werk te ontwikkelen. Met praktische oefeningen ontwikkel je nieuwe vaardigheden om je dagelijkse balans tussen handelen en inspiratie te vergroten.

Mindfulness individueel

Heb je behoefte aan individuele begeleiding? Misschien is voor jou een individuele mindfulness training beter passend, of mindful coaching.