Miep van der Drift

Wie is Miep van der Drift

Al op 10-jarige leeftijd wilde ik dokter worden. Ik heb mijn droom waargemaakt en ben sinds 1996 arts. Als longarts houd ik me vooral bezig met het behandelen en begeleiden van patiënten met longkanker. Een intensief en prachtig vak. Het vraagt naast deskundigheid en tijd, veel energie, compassie en vaardigheden in communicatie.

Dat is niet altijd even gemakkelijk. Ik heb ontdekt hoe belangrijk het is om werk en leven in balans te houden en energiek te blijven. Om niet alleen voor patiënten te zorgen, maar ook voor mijzelf. Ik blijf met energie en compassie aan het werk door regelmatig stil te staan, te reflecteren en keuzes te maken. En heb geleerd hoe waardevol het is om met aandacht te luisteren, waarbij je niet altijd iets hoeft te doen. Deze vaardigheden heb ik mede ontwikkeld door mindfulness en wil ik graag delen met collega’s.

Ik heb de postacademische opleiding tot mindfulnesstrainer voltooid bij het Radboud Universitair Medisch Centrum voor Mindfulness. Ik ben gecertificeerd Mindfulness-trainer, categorie 1, aangesloten bij de VMBN (Vereniging Mindfulness Based trainers in Nederland en Vlaanderen). Het trainerschap combineer ik met mijn gezin met twee kinderen en mijn werk als longarts. Daarnaast ben ik mede-opleider voor arts-assistenten en docent voor geneeskunde studenten en verpleegkundigen. Het combineren van mijn werkzaamheden als longarts en mindfulnesstrainer helpt mij om zowel met het hoofd als het hart te werken.

Mijn filosofie

Wij werken in een omgeving waarbij het belang van de patiënt altijd voorop staat. De mindfulnesstrainingen en workshops die ik geef hebben als doel juist te werken vanuit je eigen kracht en te bereiken dat je in balans en energiek blijft. De inzichten die deelnemers opdoen in de training leiden tot bewuste keuzes, inspirerend en verbindend leiderschap en effectiever omgaan met (werk)druk en stress.

‘Persoonlijke groei gaat gepaard met eigen-wijsheid